Historie

Lanzarote var den første af de Kanariske øer der blev invaderet og beboet af europæere i opdagelsestiden. Jean de Bethencourts’ ekspedition i 1402 erobrede øen for den spanske konge. Dengang boede der kun ca. 300 mennesker på Lanzarote. Navnet Lanzarote stammer fra en navigatøren Lanceloto Malocello, som ankom til øen allerede i anden halvdel af 1300-tallet.

Lanzarotes hovedstad Arrecife rummer mere end halvdelen af øens nuværende befolkning på over 100.000 mennesker. Lufthavnen ligger blot fem minutter fra Arrecife og her fragtes turister i stort tal fra de andre Kanariske øer, Spanien samt det øvrige Europa. Før turismen blev hovederhverv, levede Lanzarotes indbyggere af landbrug og fiskeri.

Lanzarotes historie som bastion i kolonitiden afspejles i øens slotte, kirker og fæstningsanlæg samt de traditionelle hvide huse. Man gør meget for at beskytte Lanzarotes unikke natur såvel som øens traditionelle kulturelle egenart. Dette arbejde medførte i 1993 at Lanzarote blev udmærket af UNESCO.

Multikunstneren César Manrique har en en stor del af æren for dette. Han havde en vision om at beskytte Lanzarotes naturlige og kulturelle egenart. Enkelheden i den sorte jord, de hvide huse og det blå hav skæmmes ikke af højhuse, neonskilte, billboards eller græsplæner.

Guidebøger om Lanzarote

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *