Cesar Manriques hus og have

Cesar Manriques hus på Lanzarote er efter multikunstnerens død lavet om til museum.

Huset, som han selv tegnede, er bygget ind i fem store vulkanske luftlommer, der blev skabt under udbruddet i 1730. Mellem luftlommerne er der etableret gange. I stueplan er der store hvidmalede rum med panoramavinduer med udsigt til haven og lavalandskabet.

Manrique opdagede stedet, da han gik på lavaen omkring Tahiche. Et figentræ fangede hans opmærksomhed, og han opdagede, at træet stod på én af de fem store underjordiske luftbobler. I 1968 var Manriques hule-hus færdigbygget.

Indretningen er retro-hot, præget af 1970erne. Stuerne smelter på forunderlig vis sammen med de mange ligeså interessante haverum. I en af hulerne er der et springvand, i en anden, en palme, der kæder hulen sammen med stuen ovenover. Terrassen omfatter en grill og en pool.

Indgangen pakket ind i ildrød klatreplante
Trappe til hulesystemet i kælderplan
Ét af flere tableauer med vand
Organisk formet pool set fra oven
En snehvid oplyst passage
70er-agtigt lounge-miljø i én af hulerne
Trappe til udstillingsrum med malerier og skitser
Uderum med stendiger og dyrekranier
Typisk beplantning: Kaktus og palmer
Bemærk den for Lanzarote karakteristiske vulkan
Farverig skulptur udendørs
Malerier på muren
Selv toiletterne er kunstneriske

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *