Kategorier
Aktiviteter Seværdigheder Strande

5 grunde til at besøge Lanzarote

Hvis du er til fantastiske strande og billedskønt landskab, er Lanzarote helt sikkert et sted for dig.

Her kan du se 5 grunde til, hvorfor Lanzarote bør være din næste feriedestination.

  1. Strandene

En stor del af Lanzarote’s popularitet kommer fra øens smukke, men meget forskellige, strande. Hvad end du leder efter et sted at slappe af i solen, eller er på jagt efter en strand hvor du kan dyrke vandsport, har Lanzarote den helt rigtige strand til dig. På øen kan man blandt andet finde:

  • Famara – På nordvestsiden af øen finder man Famara, som er en populær destination for surfere. Som baggrund til stranden kan man se en række af klipper, som giver et godt udsyn til de andre øer i området
  • El Golfo – En utraditionel strand der er lavet af sort sand fra tidligere vulkanudbrud. Stranden har en fantastisk grøn lagune, som har fået farven på grund af algerne som lever der.
  • Papagayo – En – før i tiden – ukendt strand, der ikke er overrendt af turister. Stranden er fyldt med hvidt sand og er et godt sted at slappe af, for folk der gerne vil væk fra mylderet

 

Famara
Famara
  1.  Grotterne

Lanzarote er hjemsted til to bemærkelsesværdige grotter, der begge blev skabt af tidligere vulkanudbrud.

  • Jameos del Aqua – Er en smuk, lava-udhulet grotte, der strækker sig ned til havet. Husk kameraet! 
  • Cueva de los Verdes – En naturlig grotte der tidligere blev brugt af Majos Guanches (aboriginere fra Gran Canaria) som skjulested fra pirater, der plejede at angribe øen
Cueva de los Verdes
Cueva de los Verdes

 

  1. Timanfaya National Park

En nationalpark siden 1974, Timanfaya kan byde på måne-lignende landskaber, der består af vulkaner og lavamarker. Se parken fra ryggen på en kamel og fordyb dig i det fantastiske landskab. Nationalparken har også en restaurant, der bruger selve varmen fra vulkanen til at forberede maden.

Timanfaya National Park
Timanfaya National Park

 

  1. Mirador del Rio

Lanzarote’s velkendte kunstner César Manrique har bygget denne fantastiske “udkigspost”, der giver besøgende en fænomenal udsigt ud over Chinijo øgruppen. Man siger at udsigten er så fantastisk, at det normalt kun er faldskærmsudspringene der kan nyde den.

Mirador del Rio
Mirador del Rio

 

  1. Windsurfing, surfing og dykkerskoler

Hvis du er en adrenalinjunkie, kunne du overveje at besøge en af Lanzarote’s skoler for vandsport. Vandet omkring Costa Teguise er ideelt når det kommer til windsurfing og surfing, og du kan finde flere skoler her, der kan hjælpe dig med at blive længere tid på brættet.

Lanzarote har også dykkerskoler til dem, der hellere vil nyde havets stilhed på tæt hold. Øen har utrolig smukke dykkesteder, på grund af vandets klarhed. Lanzarote har mange dykkerskoler til mange forskellige niveauer, – lige fra amatør til professionel – så det er bare med at komme i gang!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *