Kategorier
Aktiviteter

Lanzarotes kameler

Flere kameler

Der er rig mulighed for at ride på kamel på Lanzarote. I Timanfaya Nationalpark har det stor attraktionsværdi at tage turen rundt i kamelkonvoj.

Kameler går ved at flytte de højre ben samtidig og de venstre. Det giver en bølgende bevægelse, der har givet dem øgenavnet Ørkenens Skibe. I Timanfaya sidder man i en stol, hvilket øger komforten. Stolen gør også, at man kan sidde to ad gangen.

Kamelerne menes at være bragt til Lanzarote fra Marokko, da Juan de Bethencourt erobrede øen i 1402.
Andre mener at kamelerne først blev introduceret senere, da den spanske guvenør på de kanariske øer, Diego Herrera, tog på røvertogter langs Afrikas kyst. Det var i slutningen af 1400-tallet.

I 1500-tallet og frem steg Lanzarotes kamelpopulation stærkt, fordi dyrene trivedes i det tørre klima.

Efter vulkanudbruddet i 1730-36 fandt man anvendelse for kamelerne i landbruget. Dyrene blev også brugt til at forsvare Lanzarote mod pirater. Engelske sørøvere hærgede øen i 1700-tallet, men da kamelerne blev anvendt som tanks, måtte piraterne hoppe i havet.

Idag, hvor turisme er Lanzarotes primære indtægtskilde, er der kun rundt regnet 300 kameler tilbage på øen. Men Ørkenens Skibe sætter sit tydelige præg på udvalget af souvenirs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *